Fejlesztő foglalkozások, műhelyek

Fejlesztő foglalkozások, műhelyek

 Alternatív Terápiás Központ
Fejlesztő, felzárkóztató táborok Herceghalmon

Lovaglással, vízhez szoktatással, zeneterápiával, logopédiai ellátással, kézműves foglalkozásokkal
Autizmus specifikus fejlesztés

A fejlesztés legfontosabb jellemzője a vizuális támpontok egyéni szükségletekhez ...szabott alkalmazása, mely elősegíti a gyermek térben (csoportszoba) és időben (napirend) való könnyebb tájékozódását. Így biztonságérzetet nyújt és nagyobb fokú önállósodást tesz lehetővé. Módszere elsősorban a vizuális információátadás. A lehető legkorábban megkezdett intenzív terápia elősegíti a beszélt nyelv használatának kialakulását. Tapasztalataink szerint beszélő gyerekeknél is növeli a kommunikációs késztetést, a nyelvileg kifejezett dolgok komplexitását és változatosságát, ill. hatékonyan csökkenti a viselkedés - Viselkedésterápiás csoport
Ha úgy érzi gyermekének segítségre volna szüksége, hozza el az Alternatív Terápiás Központ viselkedésterápiás csoportjába, ahol rengeteg segítséget kaphat ahhoz, hogy megtanuljon változtatni a magatartásán, új tanulási módszereket szerezzen be, hogy ügyesebb legyen az iskolában. Tudja kezelni indulatait, könnyebben eligazodjon a világban.
Beszédfejlesztő, beszédjavító csoportunkba várunk jelentkezőket.
Bővebb információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Telefon: +36 308544149

 Nappali ellátó
Korai Fejlesztőből kikerült, és óvodai ellátásban nem részesülő viselkedés zavarral küzdő gyermekeknek (5-7 éves korig) szeretnénk segíteni, napközbeni ellátásukban, felügyeletükben és speciális fejlesztésükben .

Helyszín Herceghalom ( a zsámbéki medence ) 9-14 óráig Gesztenyés út 3.

Terveink: kiscsoportos, differenciált foglalkozások formájában
Napirendi kártyák, - Pecs használata
Zene terápia
Lovas terápia
Logopédiai ellátás
Viselkedés rendezés – szociális készségek kialakítása
INPP
Úszás –vízhez szoktatás
A csoport folyamatosan, fejlesztéssel, iskola előkészítéssel működik.

Lehetőség van egyéni fejlesztésre ( hiperaktív, diszes gyermekek esetén is !

Információ, jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hajdu Ágnes szakmai vezető
+36308544149